WFAC 2010 nr1

Brant skytte på WFAC!

Svante Källström är en av svenska skyttar som deltog i World Field Archery Championship i Dahn i Tyskland. Här kan du läsa vad han berättar;

"Man kan ju säga att om ni tycker att vår bana i Kil är kuperad, så vill jag påstå att liknande lutningar som vi var utsatta för i Dahn finns inte ens att träna på i Sverige! Av 140 mål så tror jag att 30 var flacka resten, alltså 110st, var lutningarna mellan 25 - 40 grader på dom flesta.

Ett mål på borgruinen, sköts på en bunt lastpallar på högsta delen av borgen ner på gården i en lutning av ca 30 grader och 48 yards. Det var helt packat med folk där vi sköt, så att man kunde känna andedräkten av dem på armbågen när man drog upp! Jag ryckte in friska 18 på den...

Så var det ett korthåll där det kändes som om att om man ramlade så skulle det bli rullstol- fritt fall på 6-7 meter 30 cm från pinnen.

Ett korthåll hade man satt igen fönstret i muren för säkerhets skull med etafoam, för om man missat så skulle nog pilen gått till frankrike. Efter borgen så var det för mig en 64 wa uppför, där jag på sista pilen fick dra av 10 yards på 45 y. Jag kunde knappt bryta upp kroppen i en sådan vinkel, gubbarna sa att det var 40 grader. Om man halkade var det 60 meter ner till vägen... jag grejade det ganska bra.

Jag och Rebecca tänkte lämna walk over varje dag.... Jag gick ner 4 kilo på en vecka. Alla sa att de aldrig skjutit en brantare tävling.

Torsdag hade jag en estländare i min grupp, seedat efter första dagen . Han sköt tre bom och en femma på första målet som var 45y i en hemsk nerförslutning minst 35 grader å så fick man nästan ligga ner å skjuta.. - han utbrast; "Bankrutt, bankrutt". Han hade nämligen en pil över butten i en stock å en under butten i plankan, en till vänster i en annan stock å till sist en i femman.

Inga kända olyckor rapporterades som väl var, trots att vissa partier var leriga och mycket branta.

Jag skriver det här bara för att ni ska förstå de förhållandevis låga poängtalen.

Till syvende och sist så är det här som att ha sprungit ett maratonlopp, för de som nu gjort det. Att man lovar sig själv att aldrig mer.... men efter ett par veckor så tänker man att, hm hm det skulle gått bättre om jag gjort si eller så... å så är lusten igång igen..."

 

Fler bilder finns under Bilder i menyn.

Resultat för tävlingen